Skip to main content

Past Lives

Filmclub Schijndel

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Past Lives is zeer invoelend met mooie scènes en prachtige (levens)teksten en overtuigend geacteerd, vooral door Greta Lee (Nora). ‘In-Yun’, het leidmotief in Past Lives, komt uit het boeddhisme en het concept van reïncarnatie, zoals Nora’s personage uitlegt in de film. Volgens haar personage is elke ontmoeting tussen mensen ‘In-Yun’, maar er zijn 8.000 lagen ‘In-Yun’ voor nodig om twee mensen in hun leven samen te laten zijn.

Filmclub Schijndel

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Filmclub Schijndel. Kaartjes voor de voorstelling kun je reserveren op hun website.

Reserveren

Details

Dag
Dinsdag
Datum
7 november 2023
Zaal
Podiumzaal
Aanvang
20.30 uur
Prijs
€ 8,50

De Volkkrant: “In haar betoverende debuut ‘Past Lives’ balanceert Celine Song knap tussen lotsbestemming en toeval ★★★★★
In het knappe Past Lives, over een nooit doorgezette liefdesrelatie, verzandt Celine Song niet in wat-als-scenario’s over voorbije levens. Centraal staat het hier en nu. Het maakt de film volwassen en aangrijpend, en daarmee een van de mooiste van dit jaar.”