Skip to main content
Expo Archief

Opening Tentoonstelling KEG

De weg voor de vrede

Georganiseerd door de KEG

Vanaf zaterdag 13 april is in de KEG EXPO in Schijndel de tentoonstelling: De Weg Naar De Vrede, de Schijndelse beeldenroute te zien. Dit is een officieel onderdeel van de Europese Strasse der Skulpturen / Strasse des Friedens.

Menno Rozendaal, wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Meierijstad, ondertekent samen met Cornelieke Lagerwaard, voorzitter van de Verein Strasse des Friedens, de intentieverklaring waardoor Meierijstad zich committeert aan de doelstellingen van dit kunst en vredes- initiatief. Meer dan 100 beelden worden daardoor toegevoegd aan deze internationale beeldenroute die dwars door Europa loopt.

Over de tentoonstelling: “De weg voor de vrede”

Kunst is een internationale taal die geen woorden nodig heeft. Kunst kent geen grenzen en maakt geen onderscheid tussen mensen en is voor iedereen toegankelijk. Vanuit dit gegeven is de Strasse des Friedens : de weg voor de vrede , ontstaan. Het is een beeldenroute dwars door Europa, als blijvend monument tegen oorlog en geweld. De weg voor de vrede is een kunstproject met meer dan 500 beelden in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen en Rusland.

Door een aaneengeschakelde “ketting” van sculpturen dwars door Europa te realiseren en uit te breiden, wil het project, met de kracht van de kunst ,een teken zetten voor een vreedzame verbintenis tussen alle Europese landen. De weg voor de vrede is een bijzondere tentoonstelling die een beeld geeft van de intenties , de geschiedenis en de aanblik van de Europese beeldenroute:  “Strasse des Friedens”.

Curator van deze tentoonstelling is Cornelieke Lagerwaard, bestuursvoorzitter van stichting DAMRA , samen met kunstenaars Henk Wijnen en Wim van Sijl. In de expositieruimte zal naast de uitleg over deze internationale beeldenroute , ook werk te zien zijn van deelnemende kunstenaars.

De expositie Strasse des Friedens, is gratis te bezoeken in de KEG EXPO in Spectrum van 13 april tot en met 25 mei van maandag tot en met vrijdag van 10.00-20.00 uur

KEG

Deze tijdelijke tentoonstelling wordt georganiseerd door de KEG.

Informatie

Details

Dag
Zaterdag
Datum
13 april 2024
Zaal
KEG expositieruimte
Aanvang
16:00 uur
Prijs
Gratis