Skip to main content
AgendaNieuws

Mixed media, etsen en…

Mixed Media, Penseeltekeningen en Etsen

Arno Udo en Janneke Hillenaar

Van 22 juli tot en met 31 augustus is de tentoonstelling van Arno Udo en Janneke Hillenaar met mixed media, penseeltekeningen en etsen, te zien in de KEG EXPO in Schijndel. Op zaterdag 17 augustus is er een ontmoeting met de exposanten om 16.00 uur, met een inleiding van kunstenaars Chris Puijker en Jan Radersma.

De veelzijdige kunstenares Janneke Hillenaar uit Zaltbommel, is naast het maken van haar eigen kunst altijd actief bezig geweest voor haar collega kunstenaars. Ze organiseerde manifestaties zoals Pracht in de Gracht en zette haar beeldentuin open voor publiek.

Janneke laat zich inspireren door de natuur, ( het) leven), gevoel, muziek en kleur. “Ik laat mij leiden door wat ik tegenkom, door situaties waarin ik op een moment beland en bereik dan de stemming die de uitstraling van mijn werk van dat moment bepaalt.” In de KEG EXPO zijn haar etsen, droge naald en penseeltekeningen te zien

Eveneens uit de Gelderse Hanzestad komt Arno Udo. Zijn werk bestaat uit mixed media. “De drang om beeldende kunst te maken was en is een essentieel onderdeel van mijn leven. Ik geef een eigen smoel aan mijn werk : het is vrij simpel van opbouw met niet al teveel ‘kleur’. Ik wil gebruik maken van de eigenschappen van de diverse materialen waar ik mee werk. Het werk is bijna nooit een voorstelling van een bestaand iets, zoals een landschap, een portret of een stilleven. Hooguit een verwijzing daar naar toe. Het werk moet een eigen karakter hebben, als ware het een individu. Het werkstuk op zich is belangrijker dan de voorstelling.”

De expositie is gratis te bezoeken in de KEG EXPO in Spectrum. Openingstijden van 15 juli tot en met 11 augustus van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12 augustus van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur.

KEG

Deze tijdelijke tentoonstelling wordt georganiseerd door de KEG.

Informatie

Details

Dag
Maandag 22 juli
Datum
t/m zaterdag 31 augustus
Zaal
KEG expositieruimte
Aanvang
08:00 uur tot 17:00 uur
Prijs
Gratis
Expositie KEG - Janneke Hillenaar en Arno Udo uitnodiging