Skip to main content
Nieuws Archief

Nieuw Bestuur

Nieuw bestuur

Spectrum Schijndel

Nieuwe energie in Spectrum Schijndel. Per 4 oktober 2023 is er een nieuw bestuur aangetreden, bestaande uit drie leden: Anne-Marie Reinders-van Asseldonk (voorzitter), Pieter van Dieperbeek (penningmeester) en Rita Kanters (secretaris).

Anne-Marie Reinders-van Asseldonk woont al ruim 25 jaar in Schijndel en is getrouwd met een Schijndelse ondernemer en ze hebben samen een zoon. Anne-Marie is werkzaam bij een bank in de Kring Midden-Brabant als adviseur voor de directie. Ze doet aan pilates en tennis en houdt van het bourgondische leven, zowel in Nederland als in Italië.
Ze kijkt er erg naar uit om samen met de andere bestuursleden en het team van Spectrum Schijndel de mooie, maar ook uitdagende ambities te realiseren om kunst en cultuur in gemeente Meierijstad toegankelijker te maken en houden voor alle inwoners.

Pieter van Dieperbeek is geboren en getogen in Veghel, getrouwd, vader van twee kinderen en opa van vijf kleinkinderen. Hij is sinds 1982 actief in de politiek. In 1987 trad hij toe tot de gemeenteraad van Veghel en van 1992 tot 2008 heeft hij de rol van wethouder vervuld. Na zijn aftreden is hij gestart met een eigen bedrijf in personal coaching, budgetcoaching en mediation. Ook heeft hij het wethouderschap in de gemeentes Sint-Michielsgestel, Grave en Bernheze bekleed. Pieter is steeds bestuurlijk actief geweest bij diverse organisaties en momenteel nog bij het Elde College en de Stichting K2 Prijs.
Hij heeft altijd warme belangstelling gehad voor Spectrum Schijndel. Destijds in zijn functie als wethouder, maar ook vanwege zijn bestuurlijke achtergrond bij Theater de Blauwe Kei en de Noord-Oost Brabantse bibliotheken. “Ik wil daarom graag mijn steentje bijdragen in het instant houden en uitbreiden van deze mooie voorziening in Schijndel.”

Rita Kanters woont al 17 jaar in Schijndel en was jarenlang actief als leerkracht en later ook als coach in het basisonderwijs. In de slotfase van haar onderwijscarrière heeft ze leiding gegeven aan 36 leerkrachten, die werkzaam waren op 42 scholen via een vervangers- en invallerspool. Rita is actief geweest binnen het vrijwilligers- en verenigingsleven en daarnaast ook in de lokale politiek. Ze is sinds 1996 Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand voor gemeente Meierijstad. Rita bezoekt in haar vrije tijd graag theater en film, speelt saxofoon en houdt van koken en reizen.
Ze is erg gemotiveerd om toe te treden tot het bestuur van Spectrum Schijndel. “Allereerst omdat Schijndel het verdient om zo’n fijn en goed gebouw, met zijn vele gebruikers, het centrum van vele activiteiten te laten zijn. Daarnaast komen voor mij in deze functie vele belangstellingen samen: theater, film, muziek, welzijn, educatie, politiek, verenigingsleven en zorgen voor de medemens.”

In de zomer verwelkomde Spectrum Schijndel ook al twee nieuwe enthousiaste medewerkers: Maxime van den Oetelaar (medewerker reserveringen) en Mitzi Massink (medewerker marketing en communicatie). Begin september sloot Petra Levert, als nieuwe coördinator, hierbij aan. Zij brengt met haar 33 jaar ervaring in de kunst- en cultuursector veel kennis mee en heeft de ambitie om van Spectrum een plek te maken waar inwoners uit Schijndel en omgeving zich cultureel en maatschappelijk gezien thuis voelen.

Het nieuwe bestuur en team kijken ernaar uit om Spectrum Schijndel verder te ontwikkelen tot een culturele ontmoetingsplek. Een cultuurhuis waar je je kan laten verrassen door mooie voorstellingen en exposities, actief kunt deelnemen aan workshops en cursussen of zelf activiteiten kunt organiseren.