Skip to main content
AgendaOverig

Repair Café

Repair Café

Welzijn de Meierij

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Welzijn De Meierij organiseert op elke tweede donderdag van de maand het Repair Café van Schijndel.

Bij Welzijn De Meierij in Spectrum, aan de Steeg 9F, draait het op dan allemaal om repareren. Tussen 13:30 en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.

De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten, wil Welzijn De Meierij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Details

Dag
Donderdag
Datum
12 december 2024
Zaal
Welzijn de Meierij
Aanvang
13:30 uur tot 16:00 uur