Skip to main content
Expo ArchiefUitdeKunst

Strasse des Friedens

Strasse des Friedens

Georganiseerd door de KEG

Vanaf zaterdag 13 april is de tentoonstelling “Strasse des Friedens” te zien in de KEG expositie ruimte. De tentoonstelling wordt op zaterdag 13 april feestelijk geopend en is te zien tot en met 25 mei.

Kunst is een internationale taal die geen woorden nodig heeft. Kunst kent geen grenzen en maakt geen onderscheid tussen mensen en is voor iedereen toegankelijk. Vanuit dit gegeven is de Strasse des Friedens : de weg voor de vrede , ontstaan. Het is een beeldenroute dwars door Europa, als blijvend monument tegen oorlog en geweld. De weg voor de vrede is een kunstproject met meer dan 500 beelden in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen en Rusland.

Door een aaneengeschakelde “ketting” van sculpturen dwars door Europa te realiseren en uit te breiden, wil het project, met de kracht van de kunst ,een teken zetten voor een vreedzame verbintenis tussen alle Europese landen.

De weg voor de vrede is een bijzondere tentoonstelling die een beeld geeft van de intenties , de geschiedenis en de aanblik van de Europese beeldenroute:  “Strasse des Friedens”.

Curator van deze tentoonstelling is Cornelieke Lagerwaard, bestuursvoorzitter van stichting DAMRA , samen met kunstenaars Henk Wijnen en Wim van Sijl.

In de expositieruimte zal naast de uitleg over deze internationale beeldenroute , ook werk te zien zijn van deelnemende kunstenaars.

De expositie Strasse des Friedens, is gratis te bezoeken in de KEG EXPO in Spectrum van 13 april tot en met 25 mei van maandag tot en met vrijdag van 10.00-20.00 uur