Skip to main content
Expo ArchiefNieuws Archief

Tentoonstelling Yvon Né

Pioneer Spirit

Yvon Né

Vanaf maandag 26 februari exposeert de Bredaase kunstenares Yvon Né in de KEG EXPO in Spectrum Schijndel. De tentoonstelling Pioneer Spirit, met expressieve kleurrijke schilderijen en tekeningen, wordt op zaterdag 2 maart feestelijk geopend en is te zien tot en met 5 april.

Naast haar schilderijen, tekeningen en monumentaal projecten, publiceerde ze ook vele poëziebundels en een roman. Haar dichtregels sieren vele gevels en bruggen in Breda en daarbuiten. Ook bij de Schijndelse Schaapskooi tref je een gedicht aan van Yvon Né.

“De ‘Werkelijkheid’ werkt en is vol werkingen. Ze ontvouwt zich onafgebroken in een verbijsterende veelvormigheid. Een mysterie. Ze is een ruimte vol energieën op doorreis. Ervaringen, gevoelens, gedachten, herinneringen – alles is energie. Deze complexiteit van krachten lééft, danst, is altijd in transitie. De ogenschijnlijke ‘wirwar’ toont hechte samenhang, lijkt te wijzen op een intelligente en spirituele dimensie aan de basis.
Ik nodig mensen uit om gevoelig te worden voor de bezielde en bezielende expressie van de Werkelijkheid en onze rol en verantwoordelijkheid daarin te overdenken. Dit ‘geheel’ is ‘heilig’ en eenmalig; een onvervangbare uitgebreidheid.”

De expositie Pioneer Spirit, is gratis te bezoeken in de KEG EXPO in Spectrum van 26 februari tot en met 7 april van maandag tot en met vrijdag van 10.00-20.00 uur