Skip to main content
Filmhuis Archief

The Great Escaper

The Great Escaper

Filmclub Schijndel

The Great Escaper is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan. In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden.

The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur. Een ontroerende feelgood film met twee topacteurs in de hoofdrol; Michael Caine (90 jaar) en Glenda Jackson (87 jaar) in haar laatste rol voor haar dood in 2023.

In ‘The Great Escaper’ fantastische laatste rollen van twee acteerlegendes.

Filmclub Schijndel

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Filmclub Schijndel. Kaartjes voor de voorstelling kun je reserveren op hun website.

Meer informatie

Details

Dag
Dinsdag
Datum
2 april 2024
Zaal
Podiumzaal
Aanvang
20.30 uur
Duur
97 minuten
Prijs
€ 8,50