Skip to main content

Thuis

Theatergroep Meij

Na de succesvolle opvoeringen van “One Flew over the Cuckoos nest” en “Festen” kiest stichting Meij nu voor een andere klassieker: “Thuis” van de grote Vlaamse meester Hugo Claus.

Thuis, is een stuk vol humor. Niet echt iets voor Hugo Claus? Bij dit stuk zeker wel! Gezien de inhoud zou je zelfs aan een kluchtig blijspel kunnen denken, maar de grootste toneelschrijver in het Nederlandse repertoire maakt er uiteraard veel meer van dan dat. Zoals in alle stukken van Claus is er een dubbele bodem. Het is een echte tragikomedie, één van de besten die hij ooit geschreven heeft. Onbeperkt genieten van een kwaliteitsstuk met een lach en een traan!

Het stuk gaat over een ouder echtpaar uit een dorp in West-Vlaanderen, in de jaren 70. Ze wonen in een groot huis, maar daar wonen ze niet alleen. Ze zijn de verplichting aangegaan om tot haar dood voor een oude dame te zorgen. Daarna is het huis voor een zacht prijsje voor hen. Dat zal wel nodig zijn want vader werkt al een tijd niet meer. Op het slachthuis kon hij niet meer tegen al dat bloed. Nu zaagt en verkoopt hij wat haardhout.

De passie is ook al lang uit het huwelijk verdwenen, seks is iets van vroeger. Dat verandert als de zoon ineens weer op de stoep staat met zijn mooie vriendin. Vader gaat zich weer jong voelen, zijn ingeslapen mannelijkheid ontwaakt.

Stichting Meij

Deze theatervoorstelling wordt georganiseerd door Stichting Meij.

Tickets

Details

Dag
Zaterdag
Datum
13 april 2024
Zaal
Podiumzaal
Aanvang
20:15 uur
Prijs
€ 15,-
Poster theatervoorstelling Thuis - Spectrum Schijndel